verkkosivujen elementit

sevenbeach

Kotisivujen elementit

Verkkosivujen tekeminen on muutakin kuin se mikä näkyy asiakkaille. Sivuston tekemiseen tarvitaan Sisältöä, Domain, Webhotelli, Teema, Lisäosat, Google Analytics, SEO yms. yms.

Sivuston ulkoasu ja sisältö

Sivuston sisältö ja ulkoasu on se minkä netistä näette. Yhdessä mietimme ulkoasun, mutta tekstisisältö on teidän hallussanne. Teksteihin kannattaa käyttää aikaa, jotta asiakkaat ymmärtävät sivuston idean. Sivuston käytettävyyteen ja selkeyteen minulta löytyy erilaisia ratkaisumalleja. Monet surffaajat eivät halua nähdä vaivaa klikkaillemalla oleellista tietoa monen linkin kautta ja silloin tieto voi jäädä saamatta.

työpiste3

Domain

Jotta sivustot näkyvät netissä tarvitaan niille myös oma osoite. Paras ratkaisu on rekisteröidä oma domainnimi, joka kannattaa olla myös helposti muistettava ja liittyä yrityksen tai yhdistyksen nimeen. Domainnimi muodostuu nimestä ja tunnuksesta, esim. yritys.fi. Yleisemmin käytetään kansallista .fi päätteistä domainia. Domain mahdollistaa myös oman domainin mukaiset sähköpostiosoitteet, esim. matti.meikalainen@firma.fi. Oma sähköpostidomain antaa asiakkaille kuvan myös luotettavammasta toiminnasta kuin esim. @gmail.com tai jokin muu Internet-operaattorin osoite.

Webhotelli

Webhotelli on palvelu, johon sivut siirretään ja sen jälkeen sivut ovat kaikkien näkyvillä. Vaihtoehtoja niin hinnan kuin laadunkin suhteen on monia. Minä autan tietenkin tässä asiassa.

Päivitykset

Sivustosi tarvitsee niin sisällöllisiä päivityksiä kuin myös ohjelmallisia. Autan tarpeen mukaan kummassakin tapauksessa.